torsdag 16. februar 2012

MS Divina på plass på Cafe Osebro

61 år etter at lastebåten MS Divina skled ut i Porsgrunnselva, er hun tilbake, nå som modell i et monter på Cafe Osebro. Torsdag var det "stabelavløpning" for Kai Lauritsens modell, som virkelig er et flott skue med smekre linjer og utrolige detaljer. Den virkelige Divina ble hugget opp i Hellas på 1980-tallet, så dette er den eneste muligheten til et naturtro gjensyn med fartøyet som var en typisk båt fra Porsgrunds mek. Værksted og et kjent innslag i mange godshavner. Oppdragsgiver og "reder" Terje Welle Busk hadde invitert pressen og et knippe spesielt inviterte gjester til begivenheten, blant dem et par av gutta som har seilt om bord på Divina. Det ble en hyggelig stund med god mat og maritime historier. Takk for laget! Følg med i TA og Varden for å lese mer om Divina-modellen, og sjekk gjerne innom denne bloggen senere. Vi kommer tilbake med mer om Divina.
From Diagara
Bildet viser modellbygger Kai Lauritsen og gårdeier og initiativtaker Terje Welle Busk. Robert Lind og Hans Aarak eier restauranten og betaler byggingen av båten.

Les også:
Divina og Diala - de siste fra beddingen
MS Divina ned til minste detalj

2 kommentarer:

  1. This is a model of a ship Norwegian DIVINE where I work in my younger days.

    SvarSlett
  2. Jeg liker modellen av M / S "Divina" det eneste jeg tror er forskjellig fra originalen er at dekket ble malt i lys gul marg og undervannsskroget ble malt mørk blå.

    SvarSlett